Aanleverspecificaties


Algemene opmerkingen
- Zijn er afbeeldingen en/of logo’s in uw bestand verwerkt, dan is de resolutie hiervan van belang. De resolutie dient minimaal 150 dpi te zijn op ware grootte (1:1).
- Digitaal printen in kleur is mogelijk op A4- en A3-formaat. Het is mogelijk deze formaten aflopend (d.w.z. bladvullend) te printen; maak het bestand dan wel op met afloop, zodat het printwerk op netto-formaat kan worden gesneden zonder witte randen.
- Het materiaal is 100 grs. en maximaal 300 grs. colorcopy papier.
- Er is altijd een kleine afwijkmarge bij het dubbelzijdig afdrukken; dit is een 'technische' marge in verband met de doorvoer binnen de machines.
- Er zijn veel lettertypen op de markt. De ‘standaard’-typen hebben wij in huis (zoals Helvetica, Times, Arial, AvantGarde) alsmede de reeks die tot het Coreldrawpakket behoort. Gebruikt u echter een specifiek lettertype, dan adviseren wij deze bij te leveren.
- Wetenschappelijke notaties met symbolen (a, b etc) alsmede opsomtekens kunnen problemen opleveren. Wij raden aan dit extra aan te geven bij uw voorbeeldprint.

PDF
- De meest ‘veilige’ manier van aanlevering van bestanden - deze geniet dan ook onze voorkeur.
- Wel moet er wel op gelet worden dat er een hoge-resolutie PDF wordt aangeleverd, i.v.m. eventueel kwaliteitsverlies van de afbeeldingen.
- Daarnaast dient de PDF, indien mogelijk, snijtekens en 3 mm afloop te hebben.

Indesign
- Het meest in opmars zijnde opmaak-programma.
- Wij adviseren gebruikte lettertypen en 
afbeeldingen altijd bij te leveren. Indesign plaatst in het document namelijk enkel een soort verwijzing naar de afbeelding en niet het hele afbeeldingsbestand.

Illustrator
- Gebruikte lettertypes en afbeeldingen bijleveren.
- Eventuele specifieke lettertypes welke bijvoorbeeld in logo’s gebruikt worden omzetten naar lettercontouren.

Congresposters
- Levert u per email een powerpoint-bestand aan, dan ontvangt u ter controle een digitale proef in PDF. Pas na uw akkoord nemen we het bestand verder in productie.
- Bij aanlevering als hoge-resolutie PDF, vervalt de digitale proef en kunnen we het bestand direct verwerken.