Aanleverspecificaties


ALGEMENE OPMERKINGEN
- Zijn er afbeeldingen en/of logo’s in uw bestand verwerkt, dan is de resolutie hiervan van belang. De resolutie dient minimaal 150 dpi te zijn op ware grootte (1:1).
- Het materiaal waarop geprint wordt is 100 gram en maximaal 300 gram colorcopy papier.
- Bij plotafdrukken wordt er 80 gram (=budget/basic) of 150 gram mat papier gebruikt
aflopend en tweezijdig printen
- Digitaal printen in kleur is mogelijk op A4- en A3-formaat. Het is mogelijk deze formaten aflopend (d.w.z. bladvullend) te printen; maak het bestand dan wel op met afloop, zodat het printwerk op netto-formaat kan worden gesneden zonder witte randen.
- Er is altijd een kleine afwijkmarge bij het dubbelzijdig afdrukken; dit is een 'technische/mechanische' marge in verband met de doorvoer binnen de machines.
- Bij formaten groter dan A3 is het niet mogelijk om tweezijdig af te drukken. Deze formaten worden op onze Colorwave 700 geplot vanaf een rol. Invoer van losse vellen (bijvoorbeeld voor tweezijdigheid), is daarbij technisch niet mogelijk
lettertypes
- Er zijn veel lettertypen op de markt. De ‘standaard’-typen hebben wij in huis (zoals Helvetica, Times, Arial, AvantGarde) alsmede de reeks die tot het Coreldrawpakket behoort. Gebruikt u echter een specifiek lettertype, dan adviseren wij deze bij te leveren.
- Wetenschappelijke notaties met symbolen (a, b etc) alsmede opsomtekens kunnen problemen opleveren. Wij raden aan dit extra aan te geven bij uw voorbeeldprint.
afloop en snijtekens
- als de afbeeldingen van het printwerk volledig tot de rand moeten zijn, dan moet hier al bij de opmaak rekening worden gehouden.
- De afbeelding moet in het bestand 'voorbij de pagina doorlopen'. Deze afloop zorgt ervoor dat de afdrukken netjes 'in het beeld' kunnen worden gesneden, zonder dat er witte randen achterblijven.
- In principe is een afloop van ca 3 mm rondom voldoende.
- Snijtekens geven het daadwerkelijke pagina formaat aan op de afdruk.
- Vanuit 'professionele' grafische programmatuur zijn zowel de afloop als snijtekens eenvoudig te selecteren bij het aanmaken van de PDF

PDF (voorkeursaanlevering)
- De meest ‘veilige’ manier van aanlevering van bestanden - deze geniet dan ook onze voorkeur.
- Wel moet er wel op gelet worden dat er een hoge-resolutie PDF wordt aangeleverd, i.v.m. eventueel kwaliteitsverlies van de afbeeldingen.
- Daarnaast dient de PDF, indien mogelijk, snijtekens en 3 mm afloop te hebben.

INDESIGN
- Het meest in opmars zijnde opmaak-programma.
- Wij adviseren gebruikte lettertypen en 
afbeeldingen altijd bij te leveren. Indesign plaatst in het document namelijk enkel een soort verwijzing naar de afbeelding en niet het hele afbeeldingsbestand.
- Door het maken van een 'pakket' worden alle benodigde bestanden verzameld. Deze pakket-map kunt u vervolgens (bijvoorbeeld als zip-bestand) via de wetransferlink aan ons versturen.

ILLUSTRATOR
- Gebruikte lettertypes en afbeeldingen bijleveren.
- Eventuele specifieke lettertypes welke bijvoorbeeld in logo’s gebruikt worden omzetten naar lettercontouren.

CONGRESPOSTERS
- Levert u per email een powerpoint-bestand aan, dan ontvangt u ter controle een digitale proef in PDF. Pas na uw akkoord nemen we het bestand verder in productie.
- Bij aanlevering als hoge-resolutie PDF, vervalt de digitale proef en kunnen we het bestand direct verwerken.