Rondje van de zaak

rondhoeken van drukwerk

Dat we kunnen bouwen op een geschiedenis van meer dan 120 jaar kwam onlangs weer eens van pas. Voor een opdracht moesten alle kaarten voorzien worden van ronde hoeken.

Deze hadden natuurlijk gestanst kunnen worden. Maar omdat een stansvorm in principe op maat is, zou telkens wanneer de gewenste maat net een beetje afwijkt een nieuwe stansvorm aangemaakt moeten worden,

Dan beter ons ‘museumstuk’. Daarbij staat dan wel de ronding vast (ca. 8 mm), maar de afzonderlijke maten van het drukwerk maken eigenlijk niet uit. Per hoek wordt een ‘ronde hoek’ aangebracht en daarna worden de kaarten naar de volgende hoek gedraaid. Eigenlijk dus een ‘dubbel rondje van de zaak’.

En omdat we niet beter weten dat deze (overigens loodzware) ‘rondhoeker’ altijd al in de drukkerij heeft gestaan, was dit bericht haast toepasselijker bij de monumentendagen van vorige week.

Ook druk-of printwerk nodig? Al is het ‘gewoon’ ‘recht-toe-recht-aan’, dus zonder ronde hoeken, loop gewoon eens binnen of informeer naar onze mogelijkheden…

rondhoeken speciale afwerking drukwerk met ronde hoeken

rondhoeken: speciale afwerking voor drukwerk met ronde hoeken