Oud Hollandse kaart met preeg/reliëf

Een kaart met preeg/reliëf. Onlangs konden we daar een bijzonder en exclusief exemplaar van afleveren. Er zijn wel wat haken en ogen aan verbonden: allereerst mag het papier niet te stug, te hard zijn. Oud Hollands papier is daarvoor bij uitstek geschikt, omdat de structuur relatief zacht is en zich dus goed laat pregen.
En dan moet er een cliché (matrijs en patrijs) gemaakt worden en dat vormt meteen een flink deel van de vaste kosten. Omdat het voor onze leverancier van de Oud Hollandse kaarten iets meer een dagelijkse praktijk is, laten we het rechtstreeks bij hen maken. Dat scheelt voor de opdrachtgever in de kosten.
Rekening houdend met de huidige COVID-/aantalbeperkingen is het een bijzonder exclusieve kaart geworden. Maar het aanstaande bruidspaar was er heel erg blij mee.

oud hollandse kaart preeg trouwkaart