Zelfdoorschrijvende sets in digitaal print

Doorschrijfsets:
Hoewel de wereld nu in steeds verder gaande mate digitaliseert, is papier toch ook niet weg te denken uit de samenleving. En soms is het gewoon handiger om wat op te schrijven, dan in een app of op een tablet in te voeren.
Zo ook bijvoorbeeld ordersets in meervoud. In (nog) vroeger tijden werd carbonpapier als tussenvel gebruikt, zodat op de onderliggende vellen werd ‘doorgedrukt’ wat geschreven werd. Maar dat is natuurlijk weer achterhaald door ‘zelfdoorschrijvend papier’. Door de speciale coatings aan voor en/of achterzijde van het papier wordt hetzelfde effect bereikt zonder dat aparte carbonvel.
De printer die een paar maanden geplaatst werd, kan nu ook met veel minder problemen dit (vaak) veel dunnere papier verwerken. Hierdoor kunnen we ook kleinere aantallen sets aanmaken in digitaal print. Het zelfdoorschrijvend papier is door de specifieke bewerkingen en coatings dan wel duurder dan gewoon (kopieer)papier, maar bij productie in digitaal print heb je voor een kleiner aantal niet die relatief hoge opstartkosten van offsetdruk…

digitaal print zelfdoorschrijvende sets

digitaal print zelfdoorschrijvende sets