Boeken, glimmend in de zomerzon…

De zomervakanties in onze regio lopen nu toch echt op hun einde. Onze opdrachtgevers uit de bouwwereld en zakelijke dienstverlening starten nu hun ‘zomerstop’ weer op en plaatsen weer steeds vaker opdrachten.
En ook opdrachten voor boekjes zijn weer steeds meer orde van de dag. Zo ook deze opdracht die tegen je aan glimt in de (vandaag wat magere) zomerzon. Omdat dit een wat hogere kleinere oplage is, zijn deze boeken gelamineerd. De kaften zijn dus eenzijdig voorzien van een glanzende extra (bescherm-)laag.
Bij een enkel exemplaar wegen die extra kosten van het laminaat niet op tegen de glans. Maar daarvoor hebben we ook een alternatief. Als u maar één of enkele exemplaren nodig heeft, en u wil toch een meer glanzende (dan onze standaard mattere softcover), dan zouden we adviseren om Astralux voor de kaft te gebruiken. Deze papiersoort heeft namelijk van zichzelf al één glanzende zijde voor de buitenkant van het omslag. De andere zijde van het karton is mat, zodat de lijm van de binding goed kan hechten. Het resultaat is niet identiek aan laminaat, maar zeer goed vergelijkbaar.
En gebruik van Astralux is niet beperkt tot boekomslagen, we gebruiken het ook als u meer glans wenst voor visite-, trouw- en geboortekaartjes, maar de kosten voor laminaat net een stap te ver zijn.
Vraag gewoon eens om ons advies, of vraag wat er mogelijk zou zijn voor uw opdracht.

boeken in kleine oplage eigen beheer met glanslaminaat

boeken in kleine oplage eigen beheer met glanslaminaat