Modelvervaardiging / DTP

Modelvervaardiging / DTP:
Een groot deel van de opdrachten wordt al (al dan niet via een ontwerper) ‘drukklaar’ aangeleverd. Toch komt er ook in die gevallen vaak een klein stukje DTP om de hoek kijken. Bijvoorbeeld het samenstellen van een drukvel; of het op omslag zetten van de losse pagina’s (daarbij worden de pagina’s naast elkaar gezet zodat de vellen kloppen als er een geniet boekje van gemaakt wordt).
Maar soms komen klanten alleen met een idee of platte tekst met het verzoek die in een ontwerp, bestaand concept of stramien te verwerken. Voor echt heel creatieve of zeer specifieke wensen werken we samen met een aantal ontwerpers en ontwerpburo’s, maar de meeste aanvragen kunnen we zelf verwerken.
Deze week bijvoorbeeld menukaarten voor een nieuw herfstmenu, flyers voor (jawel) de kerstperiode, geboortekaartjes en ook ansichtkaarten. In samenspraak wordt dan een opzet gemaakt en volgen er een of meerdere (digitale) drukproeven. In het geval van de ansichtkaarten was er alleen maar een letterlijk in elkaar geplakt model dat voorheen gebruikt werd. En nu bij aflevering was er een fris, nieuw model waar de opdrachtgever erg blij mee was, en niet eerder zo voor ogen had.
En recent was daar ook een verkoopbrochure die we van ‘begin tot het einde’ binnen huis hebben kunnen vormgeven en produceren. Tevoren was er enkel een (redelijk vaststaand) concept, losse afbeeldingen en ‘platte tekst’. Dit alles hebben we binnen het concept vorm kunnen geven, afgedrukt en gebrocheerd, zodat de makelaar de brochures en zijn dagelijkse praktijk kon gebruiken.
Deze laatste opdracht was dus iets ‘meer omvattend’ dan de meeste opdrachten met modelvervaardiging, maar dus ook zonder meer mogelijk.

modelvervaardiging DTP drukproef opmaak vormgeving

modelvervaardiging DTP: drukproef opmaak vormgeving