De bezem door het archief

scannen en digitaliseren van (bouw)tekeningen en A4-originelen

Aan het begin van een jaar gaat vaak de bezem door het archief en afgeronde projecten. Maar dat kan ook weer niet te rigoureus, want vaak moet toch iets teruggezocht kunnen worden.
Een oplossing is dan vaak om in te scannen, maar om dat zelf op kantoor te doen kost vaak veel tijd of is omslachtig.
En een andere keer is de scan niet zo zeer bedoeld als archief, maar moet een aanvraag digitaal ingediend worden en moeten daar digitale kopieën van (oude) papieren tekeningen of rapporten bijgevoegd worden. Of moet een oude tekening worden ‘ingelezen’ in programmatuur om een nieuw ontwerp te maken.
Deze week hadden we dan ook een aantal mappen met bouwtekeningen en archiefdozen vol rapporten te scannen.
(Bouw)tekeningen kunnen we inscannen tot een maximale breedte van circa 90 cm. Omdat we geen flatbedscanner, maar een doorvoerscanner hebben is de lengte dan ook niet zo zeer beperkt. Daarentegen beperkt de invoer met rollen wel de mogelijkheid van de dikte en stugheid van originelen, omdat die dan eenvoudigweg niet ‘de bocht’ door de rollen kunnen ‘maken’.
De scans zijn uiteraard mogelijk zowel in kleur als in zwart of grijswaarden; meestal als pdf, maar ook als ‘afbeeldingsbestand’ zoals tiff of jpg.
Ook eens een scan nodig? Informeer gewoon eens wat er mogelijk is…
scannen digitaliseren bouwtekeningen originelen in kleur zwart of grijs

scannen en digitaliseren van bouwtekeningen originelen op A4 of grootformaat in kleur zwart of grijs naar pdf tif of jpg