Blue Monday 2022

Blauwe maandag

Dagen krijgen al snel een ‘bijnaam’ met een kleur. Denk maar een aan witte donderdag, Black Friday, roze maandag en zwarte zaterdag.
De derde maandag in januari heeft de kleur blauw gekregen; en dan meer specifiek in Engelstalige landen: ‘Blue Monday’. – Strikt genomen heeft de Nederlandse uitdrukking een blauwe maandag natuurlijk een heel andere betekenis dan het Engelse Blue Monday, maar dat terzijde.

Natuurlijk blauwe etenswaren en ook ‘echt’ blauwe bloemen en planten zijn met een lantaarntje te zoeken. En toch is de kleur blauw overal om ons heen. Een klein rondje door de drukkerij vanmorgen leverde al deze kleine selectie op. De Pantone kleur van het jaar 2022 is ook zelfs een blauwe tint: very peri (perriwinkle blue / maagdenpalmblauw).

Blue monday blauwe maandag

blue monday, blauwe maandag