… een laatste groet

dankkaarten, gedenkkaarten en rouwkaarten

Gedenkkaarten, dankkaarten en rouwkaarten vormen een categorie familiedrukwerk die toch net een andere aandacht nodig hebben.
Heel expliciet ‘adverteren’ we er niet mee, we hebben er immers geen standaardcollecties van in huis. We ‘benoemen’ ze ook niet zo zeer afzonderlijk op onze site, want in principe wijkt de productie of prijs natuurlijk niet af van die voor meer ‘regulier’ familiedrukwerk zoals geboorte- en trouwkaarten.
Opvallend was deze week dan ook dat we binnen enkele dagen meerdere van deze opdrachten mochten maken. Het ontbreken van bestaande modellen, is dan natuurlijk geen belemmering. Want als je met een dergelijke aanvraag bij onze drukkerij terecht komt, ben je sowieso al niet op zoek naar iets ‘standaards’. En dat is juist meteen ook het bijzondere aan deze opdrachten. Juist met die laatste kaart kan je de persoon nog een laatste keer eer aan doen en deze zo persoonlijk of toepasselijk mogelijk maken.
En hoewel we al het familiedrukwerk dezelfde aandacht geven, is dat bij kaarten na een overlijden toch net even anders. Je probeert nog meer mee te denken, opties aan te dragen om een toch al moeilijke tijd iets gemakkelijker te maken. En uit de reacties deze week blijkt dat die (extra) inspanningen ook zo gevoeld en gewaardeerd worden.
gedenkkaarten dankkaarten rouwkaarten

gedenkkaarten, dankkaarten en rouwkaarten: persoonlijk en uw eigen ontwerp