hoekje erbij, hoekje eraf

rondhoeken van kaarten

In de supermarkt heb je een toetje waarbij je het hoekje bij de yoghurt moet doen. Deze week hadden we drukwerk waarbij juist een hoekje af moest!

Natuurlijk zouden we een stansvorm kunnen (laten) maken. Maar die zou dan enkel en alleen voor die specifieke maat geschikt zijn.

Omdat het in dit geval ging om kaarten met ronde hoeken was het voor ons eenvoudig: ons ‘museumstuk’ mocht zijn ‘kunstje’ weer eens uitvoeren. Weliswaar heeft deze ook maar één diameter voor de ronding van de hoeken, maar deze is niet gebonden aan maar één maat kaart.

De ‘rondhoeker’ staat al een groot deel van ons bestaan in de drukkerij. En het zou me niet verbazen als onze overgrootvader hem als eerste gebruikt heeft. (Bijkomend voordeel dat dit rondhoeken met ‘pure mankracht’ gaat, dus een sportschool is deze week niet nodig😉)

speciale afwerking digitaal print rondhoeken

speciale afwerking digitaal print rondhoeken