Papier met textuur:

geboortekaartje op olifantsgraspapier

Een paar weken geleden introduceerden we het al: de papiersoort Vibers. Gemaakt op Nederlandse bodem van olifantsgras. De aanstaande moeder die ons op het spoor van dit papier zette, veranderde van idee en heeft het uiteindelijk toch niet gebruikt.
Maar deze week hebben we toch echt de eerste opdracht afgeleverd.
En deze keer weer/toch wel een geboortekaartje. In het ontwerp was eigenlijk rekening een vergelijkbare achtergrond/structuur, maar met het zien van de papiersoort ging het roer al snel om en verdween de achtergrondsafbeelding en bleven de ingesloten vezels van het papier mooi zichtbaar.

Nog zo’n papiersoort met vezels is natuurlijk het kraft karton. Maar omdat de toner/bedrukking semi-transparant is, kun je daar geen mooie kleuren op afdrukken. De achtergrondkleur van het papier ‘tint mee’, dus fris blauw wordt op het bruine papier een soort donkergroen en met (gewone) digitale print kun je al helemaal geen wit op kraft afdrukken.

In zo’n geval printen we een afbeelding van kraft karton mee op een matte papiersoort. Dan blijven de kleuren fris en blijft het wit ook wit (uitgespaard). Dus een soort van technisch compromis: wel het zicht, maar niet de papiersoort zelf.

geboortekaartje digitaal print kleur olifantsgraspapier

geboortekaartje digitaal print kleur olifantsgraspapier