Scannen voor het archief

bouwtekeningen en grootformaat originelen

Of we deze map met soms zeer oude tekeningen konden inscannen. De opdrachtgever werd er haast een beetje zenuwachtig van, want sommige originelen waren bijna 100 jaar oud.

Dat was toch echt geen probleem. Deze set originelen waren stabieler dan sommige andere die we wel eens in handen hebben, ’klassieke calque tekeningen’ die meermaals gerold en gevouwen zijn, die zijn een stuk kwetsbaarder.

Onze groot formaat scanner is dan wel niet een ‘flatbed-model’, maar een waar de originelen tussen rollers wordt doorgevoerd. Maar het is dusdanig dagelijks werk, dat we kunnen zien wanneer een origineel een extra drager behoeft om ingevoerd te worden, of dat we het risico echt niet nemen.

En dan zijn het niet alleen dit soort ‘archiefstukken’ die we inscannen, maar ook de reguliere bouwtekeningen voor indienen of ter archivering en ook originelen die uiteindelijk in (strip)boekvorm gepubliceerd gaan worden.

Ook scans nodig? Grootformaat (tot een maximale breedte van 90 cm), of kleinformaat (A4 en A3)? Informeer gewoon eens of we u van dienst kunnen zijn…

scannen grootformaat bouwtekeningen archief

scannen van grootformaat en bouwtekeningen voor het archief