Gestrikt!…

Oud Hollands geboortekaartje met plakstrikje en naamkaartje

Geboortekaartjes met een naamkaartje en strikje: heel klassiek maar nog altijd aan de orde van de dag!

Dit soort oud Hollandse kaartjes zijn er in 2 varianten: de heel klassieke waar het naamkaartje ‘door-en-door’ aangestrikt is en de versie waarbij het kaartje en strikje opgeplakt worden.

Bij deze laatste versie kan natuurlijk haast eindeloos ‘gespeeld’ en gevarieerd worden, als de gewenste positie net afwijkt van ‘standaard’. Want moeders-in-spé hebben daar vaak zeer vastomlijnde ideeën over.

Zo ook bij dit kaartje: het naamkaartje net even op een andere positie; het strikje ook net ergens anders, dan we normaal zouden plakken. En de tekstkleur was ook niet alledaags. Maar het grootste uitdaging was de kleur van het strikje. Deze kon niet gevonden worden in het bij deze Oud Hollandse kaart horende assortiment strikjes. Met een beetje zoeken vonden we een groothandel met een heel scala aan kleuren plakstrikjes.

Maar ook daarmee was het nog niet klaar, want het strikje die de aanstaande ouders kozen, paste niet echt in de omschrijving van de kleur die tevoren aangegeven was. Een monstertje werd aangevraagd en de gekozen kleur bevestigd.

Na de geboorte gingen we aan de slag met afdrukken, plakken en samenstellen. En het viel niet te ontkennen: het was een heel bijzonder en sjiek geboortekaartje geworden.
En hoe dankbaar was dan ook de reactie van de moeder een aantal dagen na aflevering: “het kaartje was exact geworden zoals zij voor ogen had gehad”.

Ook iets specifieks voor ogen? Informeer gewoon eens wat er bij ons mogelijk is.

Oud Hollands geboortekaartje plakstrikje naamkaartje

Oud Hollands geboortekaartje met speciale kleur plakstrikje en naamkaartje