Voor het blok

afscheurblokje, gelijmd op onderkarton

Ambachtelijk handwerk! Dat kan je haast wel zeggen over de blokjes die we afgelopen periode in twee versies voor een opdrachtgever maakten.

Even iets opschrijven. Je zou haast denken dat dàt haast niet meer gebeurd. Het is net zo snel even een notitie in je telefoon te maken. Maar als het gaat om reparaties en dergelijke, is het net even fijner dat een opdrachtbon èn bij het artikel zelf blijft èn ook meegegeven wordt aan de klant.

Dat was ook waarvoor deze blokjes gebruikt gingen worden. Eerst werden setjes op 2 kleuren papier geprint, daarna op maat gesneden en op grijs onderbord/-karton gelijmd.
Maar dan heb je een nogal onhandelbare grote stapel . Dus maken we er afzonderlijke blokjes van, door ze los te snijden.

En speciaal daarvoor ligt al zo lang ik me kan herinneren hetzelfde ‘mes’ klaar. Ooit zal het een keukenmes van ‘opa’ geweest zijn; inmiddels zijn er al zoveel blokjes mee gesneden, dat het lemmet eerder bot en dun, dan scherp en gekarteld is. Maar omdat alleen de lijmlaag moet worden doorgesneden, dient het nog steeds zijn doel.

Ook zo iets als blokjes nodig? Gewoon papier of zelfdoorschrijvend? Of gewoon een enkel kopietje?
Informeer gewoon eens wat we kunnen betekenen…

afscheurblokje print zwart gelijmd onderkarton

afscheurblokje digitaal print in zwart en gelijmd om grijs onderkarton