Lang, langer, langst

afdrukken ‘van de rol’

Dat we bouwtekening afdrukken, hebben we in ons vorige bericht al uitvoerig uit de doeken gedaan.
En ook dat we dergelijk groot formaat ‘ vanaf een rol’ afdrukken.

Dat laatste kwam wel heel goed van pas bij enkele opdrachten die we de afgelopen periode afdrukten. Deze pasten niet goed ‘ in een hokje’, althans waren in elk geval groter dan een standaard A0.

Bij een opdracht was duidelijk dat de bouwvak op zijn einde liep, want bij de voorbereiding van een bouwproject was een planning nodig. En om het overzicht te behouden was het zaak dat de hele periode op één strook afgedrukt werd. Uiteindelijk werd bijna de volledige breedte van de rol benut en werden de stroken meer dan 5 meter lang.

Bij de andere opdracht was het zaak dat de presentatie even op ware grootte gezien kon worden. Hierbij werden de panelen zo’n 240 centimeter lang. Dus bijna 2 keer langer dan een A0.

De automatische vouwfunctie was voor deze opdrachten niet nodig (bouwtekeningen kunnen namelijk automatisch door de printer gevouwen worden naar A4). In verband met de lengte van de afdrukken hebben we de ‘onder-uitvoer’ van de machine gebruikt, dan komen de afdrukken terecht in een soort ‘hangmat’ onder de printer. Bij een uitvoer via de bovenzijde van de printer zouden de afdrukken door de lengte en het gewicht immers zo maar eens op de grond hebben kunnen vallen.

Ook een bouwtekening nodig? Standaard maat, langer of kleiner, of een gewoon A4-tje? Informeer gewoon eens, of loop binnen…

bouwtekening, presentatie, poster, langer dan A0, 90 cm breed

bouwtekening, presentatie, poster, langer dan A0, 90 cm breed