digitaal print lange strook

strookafdruk op A4/A3-printer

We zeggen altijd dat we tot maximaal A3 printen en dat we grotere maten afdrukken vanaf ‘de rol’ op onze plotter (zoals in onze vorige berichten).

Dat is in principe ook zo, maar toch kan onze ‘klein formaat printer’ ook grotere prints afdrukken.
De beperking is dan wel, dat de kleinste maat ongeveer maximaal 30 cm mag zijn. Dat is namelijk de maximale breedte van de papier invoer.

Technisch kan de printer stroken tot maximaal ca 130 cm printen. In de praktijk hanteren we echter een maximale lengte van ca 100 cm.

Het overgrote merendeel van het papier dat we op voorraad hebben is een ‘ruim A2-formaat’ (46 x 64 cm). Daarin hebben we dan ook de grootste keuzemogelijkheid wat papiersoorten betreft. Stroken van zeg maar 2 a4-tjes met de korte kanten aan elkaar (ca 60 cm dus), zijn dus mogelijk.

Een enkel pak papier hebben we ook op formaat 70×100 cm. Maar dat is eerder een uitzondering, dan regel. De keuze daarin is dus beperkt. Ook omdat op onze snijmachine niet die lengtemaat van 1 meter gesneden kan worden. En het eventuele assortiment van die stroken van 130 cm is bij onze leveranciers zo goed als niet nihil.

Toch hebben we in de afgelopen periode weer enkele van die ‘strook-opdrachten’ afgedrukt en afgeleverd, waaronder een serie stroken van ongeveer 30×84 cm.

Ook een printje nodig? Langer, of ‘gewoon’ A4? Loop gewoon eens binnen…

digitaal print van stroken op A4/A3-printer

digitaal print van stroken op A4/A3-printer