… kopie meer of minder

doorschrijfsets

Soms wil je meteen een kopie hebben van een ingevuld formulier. In de ‘oude tijd’ ging dat met een vel carbonpapier dat voor het invullen tussen werd gelegd.
Maar er is natuurlijk ook ‘zelfdoorschrijvend papier’. Dit papier heeft aan een of aan beide zijden een coating. Deze coatings reageren met elkaar zodra ze onder druk komen door het beschrijven. En zo krijg je op het onderliggende vel een kopie wat je op het bovenste vel hebt geschreven.
En is zo’n vel aan beide zijden gecoat, dan fungeert het als tussenvel en kun je meerdere doorslagen krijgen. Deze week leverden we setjes in twee- en in drievoud, hetzij als losse sets, hetzij als bloks met een tussenblad tegen het eindeloos doordrukken op volgende vellen.
Dit ‘doorschrijfpapier’ kunnen we doorgaans ook in digitaal print bedrukken. Wat voor lagere oplages een kostenbesparing oplevert.

(lees ook ons blogpost: digitaal print doorschrijfsets)

doorschrijfsets digitaal prit tweevoud drievoud

doorschrijfsets in offsetdruk en digitaal print, in tweevoud/duplo en drievoud