… Magazine & Presentatie

speciaal ook voor maar één enkel exemplaar…

Een magazine of tijdschrift, dat ligt bij menigeen op de koffietafel, of wordt in de supermarkt/tijdschriftenwinkel gekocht. Maar wat moet je nu als je voor je studie/opleiding je werkstuk of presentatie in de vorm van een magazine moet gieten? Of je hebt het op je genomen bij een bruiloft om de ‘obligate A4-tjes’ te verzamelen. Maar je wil die wat netter, mooier en professioneler presenteren dan met een lintje of in een snelhechter.
Bij ons niet zo’n probleem!
Er gingen deze week weer enkele van dergelijke opdrachten over de toonbank. En juist als je maar één enkel exemplaar of maar enkele stuks nodig hebt.
Met een bestand komen we op onze digitale printer een heel eind. Het mooiste is het natuurlijk als het bestand al in een grafisch programma is opgemaakt, zodat er al rekening is gehouden met afloop, snijtekens of hoe de pagina’s naast elkaar komen. Maar ook met een PowerPoint- of Wordbestand kan je al een eind komen.
En dan hebben we nog de keuze voor een aantal manieren van inbinden. Wil je een geniet exemplaar? Dan moet je eraan denken dat het aantal pagina’s altijd een veelvoud van 4 moet zijn (als je een vel dubbelvouwt, heb je immers 4 zijden die je kunt gebruiken). En anders krijg je te maken met (extra) blanco pagina’s.
En als het geheel te dik wordt om te nieten, dan kun je nog kiezen voor een metalen ringbandje of lumbacken.
Dit lumbacken is gelijmd inbinden als een paperback, dus met een zachte kaft.
Dan moet het geheel wel weer een minimale dikte hebben, anders is er te weinig materiaal voor de lijm om hechting op te krijgen en heb je dus een zwakke binding. Ook is MC-papier minder geschikt voor onze machine, omdat de coating van deze papiersoort ook weer de hechting van de lijm negatief beïnvloed. Lumbacken is alleen niet ‘klaar terwijl u wacht’; want de lijm moet een aantal uur uitharden, voordat we het boek/magazine op maat kunnen snijden.
Informeer gewoon eens wat mogelijk is.

(lees ook onze blogposts: Printing on demand kleine oplage, eerste boekjes, sint zat te denken)

magazine presentatie digitaal print nieten lumback

magazine en presentatie digitaal printen – geniet, gelijmd lumback paperback of wire-O – óók slechts één enkel exemplaar