Blauwe Maandag

plot of print in zwart of kleur

Blauwe maandag…
Het zou toch wat zijn als de enige kleur papier wat in het schap is blauw was en verder alleen grijs en wit.

Dat is natuurlijk gelukkig niet zo. Hoewel het meeste druk-en printwerk natuurlijk wel beter ‘uitkomen’ op wit papier. De bedrukking en prints zijn immers ‘semi-transparant’; dus de kleur van het papier ‘werkt’ altijd mee met de bedrukking.

Zelfs al is het papier ‘maar’ gebroken wit zoals Biotop of Oud Hollands. Op die papiersoorten krijgen de kleuren al een warmere indruk omdat het papier warmer/iets geliger van kleur is.
Laat staan als je een gele tekst op blauw papier wil printen. Bij ‘gewoon’ drukwerk of digitaal printwerk zal dat dan altijd groen worden.

Daarom geven we altijd als advies als er gevraagd wordt of we ook op een soort kraft karton kunnen printen: print een kraftpapier achtergrond mee met de afbeeldingen, dan blijven de kleuren altijd helderder dan wanneer je kraft papier gebruikt.

Toch hebben we een paar ‘blauwe opdrachten’ gehad de afgelopen dagen: afspraakkaartjes op blauw karton (omdat het enkel zwarte tekst betrof, was dat natuurlijk geen probleem) en een trouwkaart waarbij de afbeelding in blauw afgedrukt moest worden.
En de meest blauwe opdracht komt later vandaag, waarbij cyanotype (soort klassieke blauwdrukken) afdrukken door de opdrachtgever worden aangeleverd waarna we de blanco achterzijde inprinten en verder op maat snijden tot kaartjes.

Op deze ‘blauwe maandag’ een ander kleurtje nodig? Een print of plot in zwart of kleur?
Geen probleem, loop gewoon eens binnen of informeer naar de mogelijkheden…

Lees ook: blue monday, blauwe maandag, Blue Monday 2022, blue monday 2023

Blauwe Maandag: print of plot in zwart of kleur

Blauwe Maandag: niet alleen blauw papier, maar ook print of plot in zwart of kleur