Lange strook afdrukken

plot of print van formaat

Bouwtekeningen zijn natuurlijk doorgaans al een ‘maatje meer’, daar draaien we onze hand niet voor om. Meest voorkomend is de A0 (ca. 84x 120 cm), maar langer komt ook voor. We hebben ze wel tot zo’n 5 meter lang verwerkt. Beperking is dan wel de beschikbare rolbreedte; voor bouwtekeningen is dat op onze machine ca 90 cm.

Maar wat nu als je een ‘gewone’ print nodig hebt en dat nu niet bepaald een bouwtekening is en de informatie niet op een a3 past?
Dan hebben we 2 mogelijkheden: of we drukken een strook af op onze reguliere printer. Die printer werkt echter met velleninvoer. Dan ben je dus wel beperkt tot de pakken papier die we op voorraad hebben, zodat de stroken op die printer meestal maximaal ca. 30×60 cm zijn.

Een tweede optie is dan de plotter voor bouwtekeningen. Die heeft rollen van ca. 42, 59, 84 en 90 cm breed. En omdat de afdruk dus ‘van de rol’ is, kunnen de stroken langer zijn.
Zo ook deze opdracht waarbij de bestanden 30×140 cm waren.

Dus er zijn legio maten mogelijk. Maar als je een afdruk ook wilt inlijsten, zoals een andere opdracht vandaag. Dan adviseren we om eerst naar een lijst te kijken, want het is veel gemakkelijker om een afbeelding/afdruk aan te passen aan de lijst dan andersom.

Ook een print nodig? A4, A3, of een ander formaat? Loop gewoon eens binnen, of informeer naar de mogelijkheden…

Lees ook: strookafdrukken op A4-A3-printer, lang, langer, langst, zelfde bouwjaar

afdrukken lange strook in print of plot ook bouwtekeningen

afdrukken lange strook in print of plot ook bouwtekeningen