Boekjes & Magazines:

digitaal print in Full colour, of zwart
in kleine oplage of enkel exemplaar

Net als vorige week gingen print- en plotwerk voor afstudeerprojecten onverminderd door. Net als ‘gewoon’ printwerk zoals flyers, posters en uitnodigingen.

Maar ook enkele exemplaren en kleine oplages van boekjes. Want bij een bruiloft heb je immers maar één boek nodig met bijdrages van de bruiloftsgasten. Dat kan natuurlijk ‘lekker snel’ met een ringbandje, maar in dit geval was het een gelijmd ingebonden (paperback) exemplaar.

En boekjes kunnen natuurlijk ook geniet worden. Dan moet het totaal aantal pagina’s (inclusief blanco) wel altijd een veelvoud van vier zijn. Dat is eenvoudig te verklaren, want als je een vel papier dubbelvouwt, heb je al vier verschillende vlakken die je kan gebruiken.

Maar ook aan nietjes zit een grens. Dat is dan vooral een maximum aantal pagina’s. Bij een x-aantal vel komt het nietje er gewoon niet meer doorheen. De 60 exemplaren van dit boekje balanceerde precies op die grens. Eigenlijk waren het teveel pagina’s, waardoor nieten geen optie meer was en de boekjes eigenlijk gelijmd ingebonden hadden moeten worden. Maar in het ontwerp waren een aantal blanco en bijna blanco pagina’s in het ontwerp opgenomen. Na overleg met opdrachtgever kon de ontwerper nog schuiven met de inhoud, waardoor er 4 pagina’s kwamen te vervallen. Zo kwam het aantal pagina’s precies binnen het maximum en konden de boekjes geniet worden.

Ook een boekje nodig? Of gewoon print-, plot- of drukwerk nodig? Loop gewoon eens binnen of informeer naar de mogelijkheden…

Lees ook: print en plot afstudeerproject, boek en proefschrift, boeken, boekjes, periodieken, magazinen en presentatie,

Boekjes en magazines: digitaal print in full colour en zwart in kleine oplage of enkel exemplaar

Boekjes en magazines: digitaal print in full colour en zwart in kleine oplage of enkel exemplaar