Olifantsgraspapier

nieuw in ons papierassortiment voor geboortekaartjes en trouwkaarten

Nieuw in ons papierassortiment voor geboortekaartjes en trouwkaarten: papier van olifantsgras.
Deze week kregen we een aanvraag of we dit papier misschien ook hadden. Onze reguliere papierleveranciers voerden het niet in assortiment, maar we hebben het gevonden bij een ‘specialiteitsleverancier’.
Dit papier kenmerkt zich door de vezels die zichtbaar zijn, het heeft een ruwer oppervlak en een natuurlijke uitstraling. “Olifantsgras groeit gewoon op Hollandse bodem, op braakliggende terreinen en is een bijzondere plant. Het neemt tot wel 4x zo veel CO2 op als een bos met bomen en groeit op arme grond zonder gebruik van irrigatie of bestrijdingsmiddelen. Het papier wordt ook gemáákt in Nederland en behoeft dus geen lang transport” (bron: productsheet velpa)
De klant die ons op het spoor van dit papier zette, ging uiteindelijk voor de uitvoering van een ander idee. Maar we hebben enkele modellen op het papier gemaakt en het geeft een totaal andere, bijzondere, natuurlijke uitstraling dan de ‘oorspronkelijke kaartjes’.
Ook op zoek naar een dergelijke papiersoort met een natuurlijke uitstraling? Informeer gewoon eens naar de mogelijkheden. Het gebruik beperkt zich uiteraard niet tot alleen geboorte- en trouwkaarten, maar omdat we het op 300 gram in huis hebben is het ook geschikt voor visitekaartjes.

Bekijk ook onze blogpost: Oud Hollands en Aquarelkarton

olifantsgraspapier geboortekaartjes trouwkaarten digitaal print kleur

olifantsgraspapier: papier met een natuurlijke uitstraling, met zichtbare vezels voor geboortekaartjes en trouwkaarten digitaal print in kleur