strik erom, klaar!

Oud Hollands geboortekaartje met naamkaartje en strikje

Strik erom, klaar!
Nou ja eerder gezegd strik eròp… De heel klassieke Oud Hollandse geboortekaartjes hebben zo’n klein naamkaartje dat met een strikje vast zit op de grote kaart. Die bestaan nog steeds. Deze worden in boekdruk bij de leverancier gedrukt.
Afwijken van de ‘standaard’ is bij dat soort kaartjes niet mogelijk. Het naamkaartje zit altijd rechtsonder en het lintje is altijd òf roze òf blauw.

Maar dezelfde fabrikant heeft ook een Oud Hollandse kaart met een los naamkaartje en een los plakstrikje. Daarmee kan het naamkaartje ook midden op de kaart, of in een andere hoek. En hoewel de strikjes in principe dan ook roze of blauw zijn, zijn er ook andere opties en kleuren zoals felblauw of geruit.

De naamkaartjes en strikjes worden los bijgeleverd, zodat je zelf eventueel ook nog ‘wat aan het kaartje kunt doen’. Maar tegen meerprijs kunt u het ook door ons laten verzorgen.

Een van de geboortekaartjes deze week was dan ook zo’n versie met naamkaartje en strikje. En wat een verschil met een ander kaartje deze week. Dat was exact dezelfde blanco kaart, alleen had het een totaal andere uitstraling. Er werd wel gekozen voor een klassieke letter, maar het strikje en naamkaartje werden achterwege gelaten/ingeruild voor illustraties rond de naam.

oud hollands geboortejaartje naamkaartje strikje

Oud Hollands geboortekaartje met opgeplakt naamkaartje en plakstrikje

lees ook onze blogposts: oud hollands strak in het gelid , Oud Hollands in het kwadraat