zelfde ‘bouwjaar’

groot formaat bouwtekeningen,

afdrukken, kopiëren en scannen

Bouwtekeningen zijn bij ons nog dagelijkse gang van zaken. of het nu gaat om een kopie, een (plot)afdruk of een scan.

Het merendeel komt binnen als pdf-bestand waarna we dat inlezen en afdrukken. Dat kan standaard in zwart-wit, maar natuurlijk ook in kleur. En onze plotter vouwt de afdrukken standaard en automatisch naar A4-formaat. Als het renvooi op een heel ongebruikelijk plaats staat, is het vaak veel sneller om die tekening even handmatig te vouwen, maar gewoon alleen gerold is natuurlijk ook mogelijk.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de ‘hard copy’ originelen. Dat zijn of eerdere afdrukken waar met de hand commentaren of aanpassingen zijn aangegeven, of dat de tekening nog helemaal met de hand getekend zijn. En dan kunnen deze gewoon gekopieerd worden, of ingescand naar pdf of tiff.

Vroeger werden dergelijke groot formaten in lichtdruk gereproduceerd, tegenwoordig zijn dat ‘gewoon’ tonerafdrukken. Daarom hangt er aan dergelijke oude originelen vaak nog een vleug ammonia. Grappig was het dan wel toen we deze week een rol originelen binnen kregen die ‘van het zelfde bouwjaar’ waren als een van ons beiden.

Ook een bouwtekening, of grootformaat nodig? Of kleinformaat zoals A4 en A3? Informeer gewoon eens naar onze mogelijkheden…
(lees ook: scannen voor het archiefoude bouwtekeningenlang langer langst)

bouwtekening grootformaat scannen plotten kopiëren afdrukken kleur zwartwit

bouwtekeningen: scannen kopiëren, plotten, afdrukken in zwartwit en kleur, automatisch gevouwen naar A4 of gerold