Klassiek Oud Hollands

strak of met scheprand

Afgelopen week stond weer eens in het teken van Oud Hollands. Bijna al het ’familiedrukwerk’ maakten we op deze mooie papiersoort.

Natuurlijk super klassiek, maar onverminderd populair: een kaartje waar we met een plakkaartje en plakstrikje weer een mooi geboortekaartje konden samenstellen.

Maar ook strakgesneden menu- en uitnodigingskaarten voor ‘21-diners’. Wel opvallend dat we daarvan in dezelfde week een aantal opdrachten voor konden maken.

Natuurlijk wordt het traditionele Oud Hollands gekenmerkt door de (rafelige) schepranden. Maar een van onze leveranciers heeft het ook beschikbaar op grotere vellen. Het voordeel daarvan, is dat we meerdere kaarten tegelijk op één printvel kunt afdrukken. En ook dat de kaarten aflopend bedrukt kunnen worden. Zulk drukwerk wel de uitstraling en structuur van Oud Hollands papier heeft, maar omdat de kaarten strak op gesneden worden ontbreekt wel de scheprand. Dat maakt dan weer wel dat er ook gekozen kan worden voor andere maten en je niet gebonden bent aan de vaste en beschikbare maten van kaarten met scheprand.

(lees ook: gestrikt!, strik erom klaar en klassiek met een moderne twist

oud hollands digitaal print kleur zwartwit scheprand geboortekaartjes

onverminderd populair: oud hollands, digitaal print in kleur en zwartwit. Met en zonder scheprand, zoals geboortekaartjes.