Archiefwerk

scannen bouwtekeningen

Een ‘historische gebeurtenis’ als Leidens Ontzet, was kennelijk voor een aantal opdrachtgevers aanleiding om ‘in de archieven te duiken’.
Althans een aantal archiefdozen passeerden onze balie om te scannen.
“Ja het zijn wel oude tekeningen hoor!” Dat was inderdaad een waar woord, want sommige tekeningen zaten nog maar op enkele plekken aan elkaar. Maar daar hebben we ook genoeg ervaring mee. En als het te precair wordt om door te voeren koppelen we dat eerst even terug.

Soms zijn die tekeningen zelfs al eens de eerste keer bij ons de deur uit gegaan. En hebben onze oud-collega’s deze nog gereproduceerd op de oude lichtdrukmachines. De ammoniakdampen kleven bij wijze van spreken nog aan het papier.

Tot een maximale invoerbreedte van ongeveer 90 cm kunnen we inscannen. Omdat de originelen middels een rollensysteem worden doorgevoerd is de lengte in principe onbeperkt. Dit systeem betekent wel dat (te) dikke grootformaat originelen niet doorgevoerd kunnen worden.
De scans zijn doorgaans PDF, maar ook TIFF of JPG zijn opties.

Ook een scan nodig, of een gewone afdruk? Loop eens binnen of informeer naar de mogelijkheden…

archiefwerk

archiefwerk”scannen bouwtekeningen grootformaat A0 kleur en zwartwit PDF