Proefschrift met een smaakje

printen, perforeren, bundelen

Afdrukken van proefschriften is niet direct een dagelijkse bezigheid, maar komt toch nog regelmatig voor. Zeer zeker als het niet gaat om een editie die ook in de boekhandel verkrijgbaar gaat zijn.

Deze week zat er geen luchtje, maar zeer zeker wel een ‘smaakje’ aan het proefschrift. De opdrachtgever had namelijk zelf een katern op ‘eetbaar papier’ geprint met ‘eetbare inkt’.

Dat bracht meteen een beperking voor de verdere afwerking met zich mee. Want terwijl we dergelijk printwerk doorgaans gelijmd als paperback inbinden, was dat nu geen optie. De lijm zou namelijk onvoldoende grip krijgen op dat speciale papier, zelfs ondanks dat de zijkanten bij het inlijmen eerst gefreesd worden.

De metalen ringband wire-O biedt dan uitkomst. Gezien het aantal pagina’s/de dikte van het boekblok, zou de passende wire-O eigenlijk een 24-gaten /orderperforatie hebben. De leverancier had de benodigde diameter ook in de standaard 34-gaten beschikbaar.

Toch stonden we niet helemaal te kijken van deze uitvoering, omdat het een ‘herdruk’ van een aantal jaar eerder betrof.

Maar afdrukken hoeven natuurlijk niet meteen zo’n ‘afwijkende’ uitvoering te hebben. Bij ons kun je ook terecht voor een ‘eenvoudig’ printje of kopietje. Zowel A4 en A3 als bouwtekeningen. Van trouw- en geboortekaartjes, tot brochures, programmaboekjes of gebundelde boekjes.
Informeer gewoon eens naar de mogelijkheden of loop eens binnen…

Lees ook: proefschrift in wording, black friday, bouwtekeningen

proefschrift: printen, perforeren, inbinden. ook print kopie bouwtekeningen

proefschrift: printen, perforeren, inbinden. ook print kopie bouwtekeningen