Programmaboekje

printen, brocheren/vouw-nieten

‘Je leest/leert beter van papier’. Dat horen we met regelmaat als we onderwijsmateriaal af drukken, die de student enkel digitaal had gekregen.

Met deze opdracht is het eigenlijk net zo. De informatie die betrekking heeft op dit symposium wordt ditmaal voornamelijk digitaal aan de deelnemers verstrekt. Bij voorgaande edities was het nog volledig op papier. Dit maal had de organisatie uiteindelijk besloten om het programma in hoofdlijnen (toch) op papier te laten maken.

Aangezien het aantal pagina’s daarmee aanzienlijk lager was dan bij voorgaande edities, was het geen enkel probleem om dit binnen de gestelde deadline te produceren.

Printen, vergaren met het omslag en dan geniet brocheren met 2 nietjes in de rug.

Houdt er bij een dergelijke uitvoering dan wel rekening mee, dat het aantal pagina’s altijd een veelvoud van 4 moet zijn. (Als je een gewoon vel printer papier dubbelvouwt heb je al immers 4 afzonderlijke vlakken die je kan gebruiken.)
Met regelmaat krijgen we bestanden, dat daar niet aan gedacht is. In principe is dat geen probleem, dan worden er automatisch extra blanco pagina’s toegevoegd. Soms volstaat het om het omslag eenzijdig uit te voeren (dat zijn dan toch al 2 extra pagina’s). Maar soms ook is dat met de opmaak niet mogelijk en komen de extra pagina’s (bijvoorbeeld als notitiepagina) achteraan.

Ook een boekje nodig? Of gewoon een print, kopie, poster of bouwtekening? Loop gewoon eens binnen of informeer naar de mogelijkheden…

Lees ook: wat staat er op het programma, alles komt goed, congresprogrammaboekje

programmabokeje printen brocheren zwartwit kleur

programmaboekje: printen en brocheren in zwartwit en kleur