Copy-Plak

doorschrijfsets

Digitaal is het zo gemakkelijk “copy-plak”. Maar ‘live’ komt er toch iets meer bij kijken…

Het kan natuurlijk met een ‘ouderwets’ velletje Carbon tussen de bladen. Maar veel vaker zie je dan van die zelfdoorschrijvend sets. De afzonderlijke vellen hebben dan een soort speciale coating. Door het schrijven reageren die coatings met elkaar, waardoor je een kopie ziet van wat je op het bovenste vel hebt geschreven.
In dit geval heeft het middelste vel zelfs zowel aan de boven- als onderkant een coating, omdat deze zowel met het boven als het ondervel moet ‘reageren’.

De vellen zijn vaak ook dunner dan ‘gewoon kopieerpapier’. Daardoor is er ook soms een stukje ‘handwerk’ nodig bij de verdere verwerking. De coatings en papierdikte geven namelijk regelmatig storing bij het machinaal vergaren. En als de oplage relatief laag is, dan is er eenvoudig een te hoog aantal vellen dat je niet meer kunt gebruiken. Dan is het eenvoudig sneller om de bladen ‘even met de hand’ te vergaren. (Bij een relatief hogere oplage is deze ‘uitval’ al ingecalculeerd.)

Zo konden we in de afgelopen weken al meerdere van dergelijk drukwerk afleveren. (lees ook: voor het blok, digitaal doorschrijfsets en kopie meer of minder)

Ook print-of drukwerk nodig? Informeer eens naar de mogelijkheden, we zijn de hele zomer gewoon geopend…

sets zelfdoorschrijvend

sets zelfdoorschrijvend