Zelfkopierende sets

eenvoudig een papieren ‘doorslag’

Soms heb je van een formulier, direct een kopie nodig. En dan is het gemakkelijker als je met maar één keer schrijven ook direct die doorslag(en) hebt, in plaats dat je meermaals een bestandje op zou moeten slaan.
Bij deze opdracht waren er zelfs 2 kopietjes nodig.

Met zelfkopiërende sets is dat heel eenvoudig. Het papier heeft aan de achter- en/of voorzijde een coating die door het schrijven (wrijving) met elkaar reageren. En zo komt de doorslag ook op de onderliggende papierlagen terecht.

In het verleden was dat papier uiteraard vooral bedoeld voor offsetdruk. Maar omdat de doorslagvellen vaak dunner waren, gaven die veel storingen op printers. En aangezien de oplages toch vaak lager werden, is er nu (ook) zelfkopiërend papier die specifiek bedoeld is om digitaal in te printen.

De sets van deze opdracht zijn deels al tot bloks verlijmd en bijna klaar voor aflevering bij onze opdrachtgever.

Ook een kopie nodig? Dat zal dan vooral om een hardcopy afdruk gaan. Of een print, poster, flyer of bouwtekening? Loop gewoon eens binnen of informeer naar de mogelijkheden…

Lees ook: copy-plak, kopie meer of minder, zelfdoorschrijvende sets in digitaal print

zelf kopiërende sets digitaal print in zwart

zelf kopiërende sets digitaal print in zwart