Oud Hollands geboortekaartje

met naamkaartje en (plak) strikje

Een Oud Hollandse geboortekaartje is toch echt wel een blijvertje! Ze zijn ook nooit echt weg geweest.

De afgelopen periode hebben we er weer enkele afgeleverd. En hoewel het papier natuurlijk van zich zelf heel klassiek is, met de structuur en ook de geschepte/gekartelde rand, de uiteindelijk kaart hoeft dat niet te zijn.

Je kan natuurlijk ‘helemaal weg zijn’ van de uitstraling en ‘feel’ van het papier, maar door dan een heel moderne (full colour) afbeelding, letter of andere vormgeving te kiezen, wordt zo’n kaartje heel eigentijds.

Als wel de structuur van het papier je aanspreekt, maar je dat randje niet zo vindt, dan kan je kiezen voor ‘Oud Hollands randloos’. Een van onze leveranciers heeft Oud Hollands namelijk ook op vellen. Zo kunnen we meerdere kaarten tegelijk afdrukken en worden de kaarten met een strakke rand op maat gesneden.

Maar je kan ook heel klassiek blijven. Door een kaartje met aangestrikt naamkaartje te nemen.
Dergelijke kaarten zijn er echter ook met een los naamkaartje en een plakstrikje, zodat je iets meer mogelijkheden hebt bij de plaatsing van dat kaartje.

Je kan er dan voor kiezen om die kaartjes en strikjes zelf op te plakken. Maar we kunnen de kaart ook voor je completeren. Zo ook bij het kaartje op de foto. De maat van de kaart met het plakkaartje is iets groter dan die van het aangestrikte kaartje en dat sprak de (aanstaande) ouders net iets meer aan. Wel werd er gekozen voor een heel klassiek lettertype en kleur. Bijkomend voordeel van het plakstrikje is ook dat je het strikje zo kunt draaien en plaatsen als je wil.
Deze laatste handelingen zijn natuurlijk puur ‘ambachtelijk’ handwerk.

Ook een kaartje nodig? Klassiek of modern? Of ander druk-, print- of kopieerwerk? Informeer gewoon eens naar de mogelijkheden, of loop eens binnen…

 

Lees ook: klassiek oud hollands, gestrikt, Oud Hollands in het kwadraat, klassiek met moderne twist,

Oud Hollands geboortekaartje met (opgeplakt) naamkaartje en (plak)strikje

Oud Hollands geboortekaartje met (opgeplakt) naamkaartje en (plak)strikje